mandag 14. april 2008

Arbeidskrav 2

Produksjon og publisering av multimodale læringsressurser.

Her er den digitale historiefortellingen jeg lagde sammen med mine gruppemedlemmer, Mette Winther og Mona Nilssen, om Henrik Wergeland.

Oppgaven i dette arbeidskravet var å lage digitale verktøy til å bruke i undervisning. Dette var ikke et individuelt arbeidskrav, men et gruppesamarbeid, og det var bra for dette var en stor jobb.

Etter at gruppa hadde laget manus og ”layout” til oppgaven, måtte vi finne bilder vi kunne bruke. Det var ikke så lett pga copyright-lovene, så resultatet ble en blanding av selvlagde bilder og bilder funnet på nett uten copyright. Vi brukte mye tid på å finne og lage bilder som vi trengte, for selv om historiefortellingen ikke skulle være så lang, så trenger man en del bilder, og ikke minst, bildene må passe til det man forteller!


En annen utfordring var å legge inn stemme samtidig som bakgrunnsmusikk i WMM (Windows Movie Maker), der var det bare ett felt for lyd, og dette ble et problem for oss. Vi hadde nemlig spilt inn det som skulle bli sagt på forhånd, så vi trengte en ”linje” til det og en annen til lyd, noe det ikke var. (Ikke som vi kunne finne i alle fall! Hehe!)

Men dette løste vi ved å bruke både WMM og Photo Story 3. Da kunne vi legge musikk på bildene i PS3, og så klippe og lime stemmelyden til å passe i WMM.

Jeg syns at det negative med å lage digitale historiefortellinger er at det ofte er tidkrevende og at det er lett å falle i den fella å bruke bilder/film/lyd uten tillatelser.

Ingen kommentarer: